top of page

MESAFELİ SATIŞ SÖZLEŞMESİ


MADDE 1-TARAFLAR
Satıcı Unvanı: FEMİNA FAMİLİA GİYİM VE EV TEKSTİLİ LİMİTED ŞİRKETİ
Satıcı Mersis No: 0385180975000001
Satıcı Tüzel Kişi Adına İşlem Yapan Yetkili Kişi: İLAY NEHİR ANTEPLİOĞLU İÇTEM
Satıcı İnternet Adresi: www.feminafamilia.com
Satıcı Adres:
Yeniköy Mahallesi Ergenekon Sokak Ferahevler Villaları No:6 İç Kapı No:7 Sarıyer/İstanbul
Satıcı Telefon: 05304747890
Satıcı E-mail: sosyal@feminafamilia.com
1.2- ALICI
Alıcı Ad-Soyad: ________ 
Alıcı T.C: ________
Alıcı Adres: ________
Alıcı Telefon: ________

MADDE 2- SÖZLEŞME KONUSU
İşbu mesafeli satış sözleşmesi (bundan sonra "Sözleşme" olarak anılacaktır) alıcının satıcıya ait internet adresi üzerinden sipariş ettiği aşağıda özellikleri belirtilen ürünün, aşağıda belirtilen miktarda satışına ilişkin olarak 6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun'daki hükümler gereğince alıcı ve satıcı taraf arasındaki hak ve yükümlülüklerin belirlenmesine ilişkindir.

MADDE 3-SÖZLEŞME KONUSU ÜRÜNÜN ÖZELLİKLERİ, BEDELİ VE ÖDEME ŞEKLİ
3.1- Sözleşme konusu ürün ________ adet sipariş edilecektir ve özellikleri aşağıda belirtildiği gibidir:
________
3.2- Sözleşme bedeli taraflarca ________ (________) türk lirası olarak kararlaştırılmıştır. Alıcı taraf, ________ gün içinde kararlaştırılan bedeli ödemelidir. Aksi halde satıcı tarafın teslimat yükümlülüğü ortadan kalkar.
Sözleşme bedelinin aşağıda belirtilen ödeme şekli ile ödenmesi kararlaştırılmıştır:
________

MADDE 4- SÖZLEŞMENİN İFA YERİ VE TESLİM ŞEKLİ
Sözleşmenin alıcı tarafından onaylanması ile yürürlüğe girdiği kabul edilir. Alıcının satıcıdan satın almış olduğu ürünün teslim edilmesi ile sözleşme ifa edilmiş olur.
Sözleşme konusu ürün, alıcı tarafından belirtilen teslim adresine kargo ile gönderilerek teslim edilecektir.
Teslim adresi:
________
4.2-Sözleşme konusu taşınır malı alıcıdan başka bir kişinin teslim alacak olması durumunda, teslim alacak kişinin, taşınır malı teslim almaktan kaçınması halinde satıcının herhangi bir sorumluluğu olmaz.
Alıcı dışında sözleşme konusu taşınır malı teslim almaya yetkili kişiler:2
1- ________
Telefon numarası: ________
2- ________
Telefon numarası: ________


MADDE 5-TESLİMAT MASRAFLARI VE İFASI
Sözleşme konusu ürünün teslimat masrafları alıcıya aittir. Teslimat, alıcı tarafından sözleşme bedelinin satıcıya ödenmesi ile birlikte en fazla 7 gün içinde satıcı tarafından gerçekleştirilir. Alıcının kararlaştırılan bedeli sözleşme imzalandıktan ________ gün içinde ödememiş olması halinde, satıcı tarafın teslimat yükümü ortadan kalkar.
Fatura, ürünlerin teslimi esnasında alıcı tarafa teslim edilecektir.

MADDE 6-ALICININ VE SATICININ BEYAN VE TAAHHÜTLERİ
Alıcı, işbu sözleşmeyi elektronik ortamda teyit ederek siparişi verilen ürüne ilişkin temel özellikleri, ürünün vergiler dahil fiyatı, ödeme ve teslimat bilgilerini doğru ve eksiksiz verdiğini taahhüt eder.
Alıcı sözleşme konusu ürünü teslimden sonra gerekli özeni göstererek gözden geçirmelidir. Eğer teslim almadan önce muayene yapılmaz ise, ayıplı ürünlere ilişkin sorumluluk kendisine aittir.
Satıcı, sözleşme konusu ürünün ilgili mevzuata uygun olarak, sağlam, eksiksiz, ürünün belirtilen özelliklerine uygun ve mevcut ise garanti belgesi ve kullanım kılavuzu ile birlikte alıcı tarafa teslim ile yükümlüdür.

MADDE 7-HASARA İLİŞKİN SORUMLULUK
Kanundan durumun gereğinden veya sözleşmede öngörülen özel koşullardan doğan ayrık haller dışında satılanın yarar ve hasarı taşınır satışlarında zilyetliğin devri anına kadar satıcıya aittir. Taşınır satışlarında, alıcının satılanın zilyetliğini devralmada temerrüde düşmesi durumunda zilyetliğin devri gerçekleşmişçesine satılanın yarar ve hasarı alıcıya geçer. Satıcı alıcının isteği üzerine satılanı ifa yerinde başka bir yere gönderirse yarar ve hasar satılanın taşıyıcıya teslim edildiği anda alıcıya geçer.

MADDE 8-AYIBA KARŞI TEKEFFÜL
Satıcı taraf sözleşme konusu ürünü sağlam, eksiksiz ve sözleşmede belirtilen niteliklere uygun şekilde teslim etmekle yükümlüdür.
Satıcı taraf, sözleşmenin konusu olan ürünün bildirilen niteliklerinin satılanda bulunmaması, nitelik veya niceliğine aykırı olan, kullanım amacı bakımından değerini ve alıcının ondan beklediği faydaları ortadan kaldıran veya önemli ölçüde maddi, hukuki veya ekonomik ayıpların bulunmasından sorumludur.
Alıcı taraf, teslim aldığı taşınır malı makul süre içinde gözden geçirmekle yükümlüdür. Satılan taşınır malda satıcının sorumluluğunu gerektiren bir ayıp görürse uygun süre içinde satıcıya bildirimde bulunmalıdır.
Satıcı taraf, alıcı tarafın satılanı gerektiği gibi gözden geçirmekle görebileceği ayıplardan da, ancak böyle bir ayıbın bulunmadığını üstlenmişse sorumlu olur.
Satıcı taraf, satış sözleşmesinin kurulduğu sırada alıcı tarafından bilinen ayıplardan sorumlu değildir.
Satıcı taraf satılanı ayıplı olarak devretmekte ağır kusurlu ise, satıcının ayıptan doğan sorumluluğunu kaldıracak herhangi bir düzenleme yapılamaz. Ağır kusurlu olan satıcı taraf, sözleşme konusu taşınır maldaki ayıbın süresi içinde bildirilmediğini ileri sürerek sorumluluktan kısmen de olsa kurtulamaz.
Alıcı taraf satın aldığı üründe ayıp olması halinde satılanı geri vermeye hazır olduğunu bildirerek sözleşmeden dönebilir, satılanı alıkoyup ayıp oranında satış bedelinde indirim isteyebilir, aşırı bir masraf gerektirmediği takdirde, bütün masrafları satıcıya ait olacak şekilde satılanın ücretsiz onarılmasını isteyebilir veya imkan var ise satılan ürünün ayıpsız benzeri ile değiştirilmesini talep edebilir.

MADDE 9-MÜCBİR SEBEPLER
Sözleşmenin imzalandığı tarihte mevcut olmayan veya öngörülemeyen, tarafların kontrolleri dışında gelişen, ortaya çıkması ile taraflardan birinin veya ikisinin sözleşme ile yüklendikleri borç ve sorumluluklarını kısmen veya tamamen yerine getirmelerini veya bunları kararlaştırılan zamanda yerine getirmelerinin önüne geçen durumlar mücbir sebep olarak nitelendirilir. Mücbir sebep hallerinin (doğal afet, savaş, terör, ayaklanma, değişen mevzuat hükümleri, el koyma, grev, lokavt, üretim tesislerinde önemli ölçüde arıza) var olması durumunda, mücbir sebepten dolayı borcunu ifa edemeyen taraf diğer tarafa durumu derhal yazılı olarak bildirecektir.

MADDE 10-UYUŞMAZLIKLARIN ÇÖZÜMÜ
İşbu sözleşmeden doğan uyuşmazlıkların çözümü için, Gümrük ve Ticaret Bakanlığınca ilan edilen değere kadar İl ve İlçe Tüketici Hakem Heyetleri, bu sınırları aşan durumlarda Tüketici Mahkemeleri görevli yetkilidir. Alıcının ürün ve hizmeti satın aldığı ve ikametgahının bulunduğu yerdeki Tüketici Hakem Heyeti ile Tüketici Mahkemeleri yetkilidir.

SÖZLEŞME İMZALANMA TARİHİ: ________
ALICI İMZA
SATICI İMZA

bottom of page